Fitness bij Body Business

Fitness is de populairste sport van Nederland. Fitness staat voor de fitheid van de mens door middel van training en het veranderen van je leefstijl. Het uitgangspunt van fitness is het lichaam in een betere staat brengen, wat dus qua spiermassa, vetmassa of uithoudingsvermogen kan zijn. Dit wordt gedaan door het lichaam te prikkelen en uit te dagen waardoor de belastbaarheid toeneemt.

Afvallen door middel van Fitness
Je kunt afvallen door te fitnessen. Dit kan door fitness met krachttraining en fitness met cardiotraining. Aan de ene kant bouw je meer spiermassa op, waardoor je calorieverbranding in rust omhoog gaat. Je spieren verbranden namelijk ook in rust calorieën (vet doet dit niet!). Anderszijds verbrand je calorieen door je cardiotraining waarbij je meer calorien verbrand dan je die dag binnen krijgt (negatieve energiebalans). Door deze twee trainingen te combineren kun je prima afvallen met fitness.

Hoe je begint met Fitness
Begin met een gratis proefles bij Body Business. We spreken met je door wat je wilt bereiken en we geven je een rondleiding door ons sportcentrum. Je proeft een beetje van zowel kracht- als cardiotraining. Als dit bevalt gaan we met je aan de slag door je wensen om te zetten in specifieke oefeningen en een trainingsschema. Je kunt nu zelf aan de slag. Voor vragen of tips kun je altijd terecht bij een van onze fitnessinstructeurs. Deze zijn altijd in de zaal aanwezig!

Je bent altijd welkom bij Body Business Helmond om een keer vrijblijvend te proeven van fitness.

Veel Gestelde Vragen over Fitness

Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen met Fitness?

Kinderen onder de 16 zitten nog in de groeifase. Dat betekent dat je botten harder groeien dan je spieren, waardoor je spieren al genoeg te verduren krijgen en je coördinatie wat minder goed is. Na je 16e is dit weer in balans en kun je starten met fitness.

Wanneer zie ik resultaat van Fitness?

Dat hangt erg vanaf wat je onder resultaat verstaat. Immers, je conditie en je uithoudingsvermogen nemen per training toe en je stofwisseling verbetert met elke training.

Indien je zichtbare resultaten verwacht bij het doen van krachttraining oefeningen dan dien je geduld te hebben. De eerste resultaten worden pas na 2 tot 3 maanden zichtbaar, als je nog nooit aan krachttraining hebt gedaan.

Start daarom vandaag met fitness. Het biedt veel diversiteit en veel voordelen. Daarnaast kan je met 3 keer een half uur tot een uur al erg positieve resultaten boeken.